Home Sweet Home?????
Man man man man, Wat een Hitte!! Werkelijk! In je bikini of zwembroek, super vol te houden. Maar als je dan aan het werk ben, op een kantoor zonder airco? We zweten dan gewoon echt de tent uit. En dan zijn we zo blij, dat we het zwembad in kunnen duiken zodra we thuis zijn. Maar genoeg over de hitte, het is namelijk ook nooit goed. En ik weet zeker dat jullie wilde dat het juist een paar graden warmer was.
Na het landen op de airport (4 februari) moesten wij duidelijk vragen om een stempel in ons paspoort voor stage. Hiermee ben je dan voor 90 dagen legaal in Kaapstad en dus legaal om te mogen werken en wonen. 90 Dagen visum is natuurlijk niet genoeg, want we blijven hier sowieso veel langer. Hiervoor moet je dus naar, zoals dat heet, het Home Affairs om een tweede visum aan te vragen voor nog eens 90 dagen. Van onze huisgenoten hadden wij al gehoord dat hier behoorlijk moeilijk om gedaan wordt, maar dat kwam voornamelijk doordat zij niet wisten dat zij om een speciale stempel moesten vragen bij aankomst op het vliegveld. De ene heeft daar dan ook 6 uur gestaan en moest vervolgens nog terug komen, de ander is al 3 keer terug geweest, de ander werd na 3 uur wachten naar huis gestuurd, omdat ze het te druk hadden etc. Toen kwam Elaine met het geweldige idee van haar huisgenoten om naar de Home Affairs in Belville te gaan in plaats van in Kaapstad. En inderdaad, geen rijen, geen chaos... We stonden binnen 20 minuten weer heel relaxed buiten met alles geregeld. We moeten alleen over 30 dagen terug komen. Om dit te regelen moesten Mark en Ik een dag vrij vragen van onze stage. (SUPERRR)
Hier hebben we dus meteen gebruik van gemaakt, nu we een lang weekend hadden. We waren namelijk van plan om een kleine roadtrip te maken.Mark op woensdag Jeroen gebeld van 4Exchange of die wat leuke ideeen had. Zelfs diezelfde avond belde Jeroen terug met 5 leuke opties, waarvan wij er één hebben uitgekozen. Deze tour ging van Kaapstad naar Somerset, daar de R44 op wat de Clarence Drive heette, door naar Hermanus.
Bij Hermanus hadden we 2 nachten geboekt bij Hermanus Backpackers. Onderweg daarheen zijn we bij alle mooie spots gestopt. Zo kwamen we op de prachtige route langs Betty's Bay. Daar stonden bordjes langs de weg met: Pinguins ->. Wij die gevolgd en dan konden we voor 1 euro Pinguins in het wild zien. Super geinige beesten en ze kwamen echt dichtbij.
Daarna door gereden naar Hermanus Backpackers. Daar is het zooooooo Gaaf!! Het was zegmaar een groot huis, super knus, veel soorten kleuren verf, dan daar een surfplank, daar een trommel, een gitaar, zandboards. Overal foto's en krantenartikels van haaien en walvissen. Een zwembadje in de tuin, picknicktafels, een kuil om kampvuurtje in te maken, een bar, een pooltafel, een lounge gedeelte, tv, internet, keuken. Ga zo maar door. Je mocht drinken pakken wat je wilde, als je dat maar op een lijst schreef met je kamer nummer erbij. En ook super leuke mensen, met allemaal verschillende soorten nationaliteiten.
Na aankomst gingen we eerst nog even Hermanus in. Daar bij café Zebra-Crossing een drankje gedaan en vervolgens gezocht naar een restaurant. Hermanus is namelijk behoorlijk rustig, waar niets te beleven is. Dus vroegen we aan een leuke oude vrouw: Which restaurant do you recommend us? Waarop die vrouw zei: The Kentucky Fried Chicken is around the corner. Zien we er dan echt zo uit, dat als we vragen om een restaurant dat we eigenlijk FastFood willen? Uiteindelijk dus toch maar gegeten bij Cubaña, waar het heel leuk was, lekker eten en met leuk uitzicht! Terug gegaan naar Hermanus Backpacker en daar heel de avond heerlijk gezeten met een drankje, kampvuurtje, gezellige nieuwe mensen, muziekje. Echt een superrrrrrrrrrrr sfeer!! Zo Genoten!!
De dag erna stonden we een klein beetje nerveus op. We gingen namelijk Shark-Diven!!! Als we gingen Shark-Diven kregen we namelijk per persoon 100 Rand korting op de overnachting. En daarbij wilde wij dit heel graag doen en was de prijs van Shark-Diven in Gansbaai sowieso goedkoper. We moesten namelijk 's ochtends eerst van Hermanus naar Gansbaai rijden. Daar aangekomen in een soort wachtruimte van het bedrijf: White Shark Divers. Vervolgens naar de kust begeleid en de boot op. We gingen maar 20 minuutjes verder de zee in, om daar te stoppen voor de haaien. En meteen zwom er één langs. Iedereen dacht echt: Oh nee, hier de haaien al en daar de kust!! Zoo dichtbij! Ik denk nog geen 3 kwart kilometer. toen werd de kooi vast gemaakt aan de boot en wetsuits uitgedeeld. En helaas stond ik vooraan en kreeg ik als eerste een wetsuit, toen ik die aan had zei die man: Dus jij bent als eerst. Het was zo eng om als eerste die kooi in te gaan, zonder een ervaren iemand erbij in die kooi en haaien zwemmend om je heen. Eenmaal in die kooi, kwamen er gelukkig snel wat andere mensen bij. En dan werd er plots geschreeuwd: GO DOWN DOWN. SHARK ON THE LEFT!! Iedereen naar beneden en dan zwom dat grote beest van 4 meter vlak voor je neus langs je! Wat er dan door je heen gaat is zo vet!! Wat een prachtige beesten. Dan na 6x onder water te zijn geweest moesten we met z'n vijfen wisselen voor vijf nieuwe mensen. Uiteindelijk zat Mark in die kooi en keek ik vanaf boven. En bij hem kwam er echt een haai redelijk agressief op dat aas af, met zij bek wijd open vlak voor die kooi langs. Die was echt te gek. Al om al een geweldige ervaring dus.
Op die boot hadden we ook 2 leuke Australiërs leren kennen en een leuke Nederlandse meid, die met zijndrieëndoor Zuid-Afrika reisden. Zij bleken ook in de Hermanus Backpackers te zitten, dus eenmaal thuis zagen wij hun weer. Leuk met hun gepooled en wat gedronken en ook met een stelletje die wij al de avond ervoor hadden leren kennen. De sfeer was uitermate top. Ook was er die dag een groep van 20 Nederlanders aangekomen, die via een organisatie daar waren. Zoals Mark en ik 4Exchange hebben ingeschakeld voor stage, heb je ook een bedrijf dat Kaya heet. En daar waren die 20 Nederlanders mee op weekend tour. Wij dachten nog: we gaan naar Hermanus even weg van de Nederlanders. Maar nee, daar een hele groep. Toch was het heel gezellig en leuke mensen. Weer kampvuurtje, muziekje, drankje, iemand die aan het trommelen was. Echt hippie stijl gewoon! We voelde ons zo thuis!
De dag erna gingen we met Barry (eigenaar van Hermanus Backpacker. Super toffe gast, met dreadlocks en altijd op zijn blote voeten) zandboarden. We reden hem achteraan, terug naar Betty's Bay. Wat voor ons heel voordelig was, want gister wilde we na zandboarden ook door naar huis. Daar aangekomen op een stuk berg, vol met witte zand. Echt heel mooi, maar super heet daar! Toen legde Barry ons simpel uit hoe het moest en mochten we gaan en staan waar we wilde. HEEEEEET!! Want er zijn daar geen liften, dus in de volle zon (het was 38 graden die dag) die berg op klimmen, vervolgens eraf.. en weer klimmen, eraf, en weer klimmen. Jullie snappen het wel! Je begint op die berg behoorlijk te zweten en je heb je ingesmeerd met factor 20, én dat in combinatie met zand. Ik kon geen plek bedenken waar geen zand zat. Vooral bij Mark die één keer verkeerd remde, en voorover dook: Head First!
Uitgeput en vol met zand reden we in de volle zon terug naar huis. Om ons snel klaar te maken om weer te vertrekken naar Kirschenbos, waar er een concert was van Goldfish. Eerlijk gezegd waren wij er niet heel erg bekend mee, maar man: wat was dat goed!!! So gaaf! Het was een beetje jazzy techno achtige muziek, met live saxofoon en zang er af en toe tussen, echt geweldig! Echt een heerlijk outdoor, festival sfeer!
Na dit uitermate geweldige weekend, waren we behoorlijk uitgeput en na nog even gekletst te hebben bij het zwembad, zijn we lekker gaan slapen.
Nu zitten we weer op ons werk, glijdend van onze stoel door de hitte en het zweet, na aan het denken over het eerlijke weekend in Hermanus Backpackers. Heimwee, dat is wat we nu hebben. Nee niet naar Nederland, naar Hermanus!
What a wonderful life!
Groetjes Floor & Mark
noo zieke shit floor! met die haaien enzo
lucky bastards
Ohh, Mark en Floor,
Wat is dit gaaf allemaal. Het is maar goed dat jullie deze weblog aangemaakt hebben, want wat jullie in korte tijd allemaal al hebben gedaan en meegemaakt, kun je straks als je weer thuis bent niet navertellen. Je wilt niet weten hoe wij van jullie verhalen en foto's genieten.
Hopelijk is het werk ook nog leuk, dat jullie doen!!
Geniet ervan en dikke kus van jaloerse familie hier,
xxx Carol
hoi schatten,
Natuurlijk vol verwachting gelijk weer jullie belevenissen gelezen. Over de ontmoeting met de beestjes in de zee, hoorde ik zaterdag. Achteraf gelukkig!Carol was me net voor met reageren.Leuk verhaal weer.dikke kus moesie
hoi floor
wat een supergave avonturen maak jij mee zeg! vooral dat verhaal van die haaien alle joden!! wat een spanning dat jullie dat gedurfd hebben het klinkt allemaal heel erg spannend en en vooral ook heel gezellig ik ben blij voor jullie dat jullie het zo naar je zin hebben en ik vind het erg leuk dat wij er op dze manier ook een soort een beetje bij zijn.
Ik vind ook dat je het allemaal heel leuk verwoord zodat je je echt een beetje voor kan stellen hoe het ongeveer daar is.
groetjes jenny en family xxx
Flora Aventura... Wat stooerrr die haaien!! Ben zo blij dat je het zo naar je zin hebt!
Geniet ervan schatje!! We mailen! X
Hey Mark en Floor,
Zit net jullie verhaal te lezen, maar jullie vermaken je weer optimaal. Goed om te lezen. Wordt er meteen jaloers van. Weer een mooi avontuur!
Enjoy.
Groeten Tinus