Weer met beide benen op de grond!!!
Floor had vorige week al een kleine hint gegeven op de blog over de planning van het afgelopen weekend! Het zou elke bergtop te boven gaan stijgen! Dit hebben we letterlijk gedaan maar laten we niet op de zaken vooruit gaan lopen! Ik moet natuurlijk beginnen bij het begin!
So what have we done on Thursday night? De trouwe lezers van onze blog zouden het al moeten kunnen raden! Het was weer tijd voor een avondje Jades! In de Jades zijn eigenlijk alleen mooie single vrouwen welkom. Voor floor geen problemen aan de deur dus, ik daarin tegen kan me elke week weer opmaken voor een half uurtje chille en wachten voor de deur! Deze week heb ik de oplossing gevonden voor dit toch wel vervelende half uurtje. Na een goed gesprek met de portier en een goude handdruk van 60 rand (omgerekend 6 euro) ben ik tot het einde van mijn stage verzekerd van, hoe ik het graag noem, een VIP behandeling aan de deur! Geen half uur buiten wachten meer voor mij dus! Wat je met 6 euro allemaal niet kan bereiken hier!! De avond zelf was weer zoals elke week heel goed geslaagd!
Thank god it’s Friday! Ons wekelijkse motto! Het was al weer veel te lang geleden dat we gebraaid hadden dus wij naar onze zo-goed-als buren van High level road voor een braai en de nodige biertjes. Na wat overleggen kwamen we tot de conclusie dat we weer eens een nieuwe club wilden ontdekken! De meeste stemmen gingen naar Saint Yves in Campsbay! Nog geen uurtje verder stonden we in Saint Yves die van af nu bij ons bekend staat als de dronken-meiden-zoenen-elkaar-in-korte-jurkjes club. We hebben het hier niet zo lang vol gehouden want naast deze dronken meiden waren wij de enige in deze toch wel mooie club! Dus 2 taxi’s gebeld en ons laten afzetten in het vertrouwde en altijd druke Long Street! Daar was de keuze snel gemaakt: Dubliner de locale Ierse pub! Een paar uurtjes verder was het alweer tijd om naar huis te gaan! Taxi in met Tiemen, Floor, Yannic, Roel en Micheal. Bij het instappen werd Tiemen lastig gevallen door een nogal onguur type! Na wat duwen en trekken zat Tiemen in de Taxi en toen kwam het: Jongens ik ben me telefoon kwijt! Je raad het wel die is nooit meer terug gevonden! Ook het straattuig van Longstreet is nu dus mobiel bereikbaar!
Zitten we in Kaapstad wat naar ons mening één van de mooiste steden van de wereld is en dan mis je stiekem toch die Oer-Hollandse dingen zoals kaas, stroopwafels, kroketten en bitterballen! Na wat rond vragen zijn Floor en ik er achter gekomen dat we deze lekkernijen helemaal niet hoeven te missen. Op nog geen 15 min van ons huis is er elke zaterdag morgen in de Old Biscuit Mill een grote markt! Hier hebben we ons vol gepropt met broodjes kroket, poffertjes en pizza! Toen was er geen plekje meer over dus we moeten zeker nog een keer terug om ons te goed te doen aan bitterballen, stroopwafels en kaas! Weer een reden minder om terug naar Nederland te gaan! Zo blijven er weinig over ;)
We hadden met een groep andere studenten afgesproken om naar het strand te gaan dus na dit toch wel speciale ontbijt zijn we op het Clifton strand gaan liggen! Ook al is het hier nu winter, de thermometer gaf toch een ruime 25 graden aan, Lekker!! Na dit ontspannen dagje strand had ik zin om te koken! Mijn specialiteit is toch wel de garnalen wokschotel. Samen met de andere ‘’chefkok’’ Michael hebben we na een klein uurtje een best prima maaltijd op de tafel kunnen zetten! Na het eten zijn we nog even gaan chillen in een ander studentenhuis. Uiteindelijk zijn we vroeg gaan slapen.
Zondag 25 april 2010 is een dag die wij niet snel meer gaan vergeten! We zijn opgestaan om 7 uur en richting Melkbos gereden! Samen met een aantal huisgenoten zaten we gespannen in de auto! We wisten namelijk dat we over een paar uurtjes op 3 km hoogte uit een vliegtuig zouden gaan springen! We hadden om half 9 een afspraak om te gaan SKYDIVEN!!!!!! Daar aangekomen stond ons vliegtuigje al klaar! Na een korte instructie van 1 min was het zover en waren Floor en ik de eerste die zich mochten klaar maken om het vliegtuig in te stappen! Zenuwachtig liepen we achter onze instructeur aan en stapten we in het vliegtuig! Het was echt een schitterende dag met een helder blauwe lucht en volle zon! Vanuit het vliegtuig hadden we een schitterende view over de Kaapstad, de Tafelberg, Lionshead en Robben Island!
Na een vlucht van ongeveer 20 min waren we op een hoogte van 3 km aangekomen! We moesten onze bril opzetten en we werden vast gemaakt aan onze instructeur! De deur van het vliegtuig werd opgemaakt en de wind kwam als een gek naar binnen! Nu was het toch echt zover en was geen weg meer terug! Floor was de gelukkige om als eerste het vliegtuig te mogen verlaten! Ze kroop samen met haar instructeur richting de deur die open stond en toen ging het allemaal heel snel!!! 3,2,1 weg was Floor! Ik probeerde haar vanuit het vliegtuig nog te volgen maar was haar al snel kwijt! Toen was het mijn beurt om te springen! Bij de deur aangekomen moest je eerst je voeten buiten het vliegtuig plaatsen. Dan is het aftellen: 3,2,1 Shut up ‘nd Jump!!!!!!!! WHAAAAAAAAAAAA.
Wat voor gevoel je dan heb is echt onbeschrijflijk. Je hebt een vrije val van 35 seconden waarin je een snelheid bereikt van ongeveer 200 km per uur! Na deze vrije val wordt de parachute open getrokken wat voelt alsof je een noodstop maakt. Dan is het nog 4 min genieten van het mooie uitzicht en mochten we de parachute zelf besturen! Je kon kurkentrekkers maken en naar links en rechts sturen! Best makkelijk eigenlijk!! Toen kwam de landing! Floor was heel soepel op haar benen geland, ik daarintegen schoof 3 meter met m'n kont door het zand voordat we tot stilstand kwamen! What does it matter!! We staan weer met beide benen op de grond!! We proberen snel wat foto’s van onze jump te plaatsen!! Met de grootste glimlach die we ooit hebben gehad zijn we vervolgens voldaan naar het strand gereden! Dit keer is het Llandudno beach geworden!
Maandag was het weekend dan welliswaar over maar zo voelde het niet! We hadden kaartjes voor een feest van Goldfish! Goldfish is een Zuid-Afrikaans DJ duo die hard op weg is om de wereld te veroveren met hun muziek! Dit feestje begon alleen al om 3 uur s’middags wat betekende dat we maar een halve dag konden werken! Wat jammer nou!! Het feest van Goldfish was in Moyo. Dit is een heel speciaal restaurant waar je buiten in boomhutten kan eten! De organisatoren van het feest hebben echt de best mogelijke locatie uitgekozen! Wat een sfeer! Rond een uurtje of 4 kwamen we aan in Moyo, we hebben toen met onze huisgenoten een drankje gedaan op het terras! Rond 6 uur was het etenstijd! We hadden met het huis een eigen tafel gereserveerd en er was een lopend buffet! Na 4 keer opscheppen zit je op een gegeven moment toch wel eens vol en dat was dan ook het teken om naar de dansvloer te gaan! Het leek wel of alle Nederlandse studenten aanwezig waren op dit mooie feestje! We draaien de laatste tijd in de auto ook alleen maar Goldfish! We kunnen er geen genoeg van krijgen.... We want more!!!
Als je tot 2 uur op een feest staat kan er de volgende dag natuurlijk niet gewerkt worden! Het kwam ons dan ook goed uit dat er een public holiday was gepland, Freedom day!! Deze dag stond in het teken van chillen en bij komen van de avond ervoor! Dat hadden we wel even nodig!
Skydiven kunnen we nu iedergeval van onze To-Do list af strepen!!! Op naar het volgende avontuur
Keep in touch..
Arrividerci x Mark en Floor
jezus, ik ben echt jaloers man, dat filmpje op facebook is ook echt awesome.
have a good time
hee Marjon .je bent me net voor! gaaf jongens, t zweet stond in mn handen ,alleen al van t lezen. super stoer van jullie. t kost wat ,maar dan heb je ook wat. leuk verhaal Mark .kus voor jullie .Simonetta
Is de lijst nog lang? Want volgens mij hebben jullie alles al gedaan waar jullie ouders bang voor waren.
Stoer Floor en mark! gelukkig hebben jullie het overleefd :d ja inderdaad ik ben benieuwd wat er nog meer op dat lijstje van jullie staat?? kus
BUNGEEJUMPEN??
te gek verhaal weer.
leuk weer even op msn te hebben 'bijgekletst'.
kus van ons vieren
Nee Bungeejumpen trekt ons allebei niet dus dat wordt em niet. Hééééél misschien als we er langs rijden. De rest op onze verlanglijst heeft niet zoveel met adrenaline te maken geloof ik. So No Worries!! Kusje
Gaaf, stoer, geweldig wat jullie allemaal doen
En al dat moois wat je ziet, jaloers?! NEEEE natuurlijk niet,ahum.
Wij wilden jullie bijna shawls en handschoenen sturen maar dat is dus nog niet nodig. Hier alles goed. Geniet nog maar lekker verder, dikke kussen en liefs An en Len.
gaaf dat dat allemaal kan in S A.
je volgende stage moet maar naar down under
daar is alles ook prachtig.
geniet nog maar.
hee daan en lies , hebben jullie t gaaf in aus? leuke foto samen met oscar. veel oranje floor op queens day. leuke fotos
trouwens Floor: voorlopig ga jij echt niet naar australie!gelukkig moet je daar nog heel veel geld voor verdienen moesi
Onze buurtjes brengen me wel op ideeen. Dan zorg ik er toch gewoon voor dat ik studievertraging op loop, heb ik langer de tijd om te sparen.. ;)
heee mark,
we zijn ook benieuwd naar jouw skydive-filmpje hoor.
kunnen we dat ergens zien??
groetjes uit apeldoorn, ook voor floor
echt stoer dat skydiven, denk dat die op mijn lijstje komt! ga een boek schrijven mark
Australië, leuk!! laat je ons tzt weten hoe de kangoeroes smaken ????