mark-en-floor.reismee.nl

Just Cruisin' Through!

Om is even meteen binnen te vallen: wel eens St. Patrick's day gevierd? Nee, dat hadden wij dus ook niet, tot afgelopen woensdag!! Voor de mensen die ook niet weten wat het is. St. Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, St. Patrick, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd en dus ook in het Ierse danscafé Dubliner te Kaapstad. Toch geinig om als een stel Nederlanders de Ierse feestdag te vieren in Kaapstad. Alle rede voor een feestje, toch?

Dit was dus afgelopen woensdag, en iedereen had het erover, dús moesten wij er ook bij zijn. Kneiter druk daar. Maarja, wat wil je ook als dat het enige café is die dat viert. Na dus een klein half uurtje in de rij te hebben gestaan, waren we binnen in het stamp volle café. Vol met mensen met iets groens aan, of een groen gezicht, of de hoed van St. Patrick.. enz. We kennen het wel, soort carnaval, maar dan in het teken van St. Patrick. En ja, wij hadden ook wat groens aan, helemaal ingeburgerd. En als het kersje op de taart: Het bier was groen! Bleghh kom op... dat hoort toch te zijn zoals het is!!

Donderdag had Mark weer 'ns lekker een dagje vrij.. Althans deze dag is bedoeld om interviews af te leggen voor zijn Marketing-Plan, maar Mark die neemt het ervan. Gewoon niet doen en lekker bij het zwembad liggen. En weten jullie waarom? Omdat het KAN! Met beetje jaloesie zat ik dus gewoon lekker brakjes op het werk. Toch wel beetje met kriebeltjes in mijn buik, aangezien ik de vrijdag erna jarig was. Daarom konden we ook niet op donderdag avond stil zitten en moesten we gaan stappen, om na 12e alvast mijn verjaardag te vieren.

Dit wilde wij vieren in de Jades. Lekker makkelijk want dat is maar 10 straten verderop... toch pakte wij de auto! We hadden ons maar netjes aangekleed, aangezien Jades redelijk classy schijnt te zijn en de bodyguard ons al eerder wegstuurde vanwege 'stricte kledingregels'. Wij gewoon casual, dus licht beledig. Vooral toen er 10 minuten later een vent naar buiten kwam met CROCS aan, JA! En fel groen ook nog. Maar goed, vergeten en vergeven, dus nu gelukkig op het gemakkie naar binnen. Het eerste uurtje viel even tegen, want buiten Bart, Elaine, Steffie ik en Mark.. Nog 10 andere. Maar heel fijn liep het in nog geen uur stampes vol! De klok sloeg op 12 uur en kleine Floortje werd 22 jaar! Heel typisch maar het leek alsof de muziek harder ging, mensen wilder gingen dansen en drankjes sneller voorbij kwamen. De sfeer hakte er goed in en voelde me een echte birthdaygirl! (zo één als op jou e-card Luuk, maar dan zonder hangtieten ;) Sorry een onder-onsje) .

De dag erna gewoon weer 9 uur op het kantoor met een schore stem (behalve Mark weer natuurlijk). Mijn ogen hadden het zwaar dus vroeg ik Lunghi of ik eerder naar huis mocht, buiten dat ik jarig was had ik een goeie smoes, want het werd wel tijd om mijn boete te betalen. Jarig en 200 rand lichter. Jippie.. Op zich mag ik niet klagen, het was mijn eigen schuld én een boete hier is nog lang niet zo duur als in Kikkerland. Na het werk even het één en ander ingeslagen voor de Poolparty van zaterdag en vervolgens weer een dikke powernap gehouden.

Mark en ik hadden 's middags een reservering gemaakt bij restaurant Mama Africa om kwart voor 10 pas (expres voor de powernap en eerder werd anders 8 uur). Daar speelde een geweldige afrikaanse band met heerlijke exotische zang en getrommel. Het eten viel klein beetje tegen, maar de sfeer maakt het zeer goed. Mark zijn Kudu en Elaine dr Springbok smaakte in ieder geval alweer véél beter dan mijn Wrattenzwijn. Na Mama Africa, zijn we weer even een drankje gaan doen in de Dubliner. Daar troffen Elaine en ik 2 mannen aan die een heel Engels verhaal vertelde aan Elaine en wat 10 minuten later gewoon Nederlanders bleken te zijn. Alle moeite voor niks dus. De Rotterdamse Mischa en de Amsterdamse Tommy waren heel gezellig en het bleek dat Tommy een bar had in één van de zijstraatjes van Longstreet. Op uitnodiging van Tommy hebben we daar nog een paar drankjes gedaan en was het voor de vrijdag avond wel weer voldoende. Tommy's Bar is zeker voor herhaling vatbaar, sowieso voor de jongens iedere zondag herhaling van het voetbal op Nederlandse zender en Koninginnedag gaat Tommy uitgebreid vieren. SUPERRR!

Zaterdag zou dus de Poolparty zijn van Rosa (21ste jarig) en van mij. Mijn wekkertje ging, had er onwijs zin in, totdat... ik zag dat het HE-LE-MAAL bewolkt was. Één keer in mijn leven wilde ik een Poolparty geven in het zonnetje met allemaal nieuwe mensen én is het bewolkt. Bloed chagrijnig als dat ik was smste ik de mensen om wat later te komen voor alsnog een borrel en een braai (barbeque in afrikaanse termen) en een after party. Maar poolparty zat er niet meer in met dit weer. Mark en ik de hort op gegaan voor wat alcohol en plastic borden en bekertjes en op het moment dat we weer thuis waren en het 1 uur werd.. SUNSHINEEEEEEEEEE!!!! Godzijdank werd de lucht strakblauw, geen wolkje te bekennen, zweetdruppeltjes kwamen te voorschijn en bikini kon aan! Beetje jammer, dat net iedereen afgebeld was. Gelukkig kwam er rond 2 uur toch wat bezoek en werd het ieder uur steeds drukker. Tijdens de braai bereikte we een gezellige groep van 30 mensen. De mensen waren top, eten was heerlijk, drank smaakte goed en de sfeer was heerlijk. Fantastische Zuid-Afrikaanse verjaardag dus.

Zondag waren we niet de meest fitte personen, dus zijn we lekker gaan genieten van de zon op Clifton Beach! Dat strand is lekker tussen de bergen en rotsen, dus windstil. Mooi zacht wit zand en een mooie, maar ijskoude zee. Vervolgens wilden we lekker makkelijk eten en hebben we ons verwend met een Mac Donalds Menu. Dat hadden we echt nodig!!! Daarna naar Tommy's Bar gegaan, zodat de jongens konden genieten van het Nederlandse voetbal. Jammer, dat de Kuip vol geregend was en het dus niet door kon gaan. Wel lekker gevoel om te zien dat het daar zo hard regende en dat hier de zon zo hard scheen. Sorry!! Sorry!! Later in de nacht nog lekker bij het zwembad gechilled en lekker fris gaan slapen.

Maandag was het hier een feestdag en was bijna iedereen vrij, behalve onze huisgenoten die in Hotels werken. Tsjaaa, dat gaat natuurlijk gewoon door. Hetzogeheten: Human Rights Day. Ons hoorde je niet klagen, want het was zo een heerlijk lang weekend. Maandag was het wel eens tijd voor wat sportiefs, dus hadden een paar gasten van 2 andere huizen, die we eerder hebben leren kennen op Signall Hill en waar we vorige week vrijdag een drankje thuis hebben gedaan, het idee om te gaan Mountainbiken. Bij een Adventure bedrijf in Longstreet konden we mountainbikes huren en daarmee vervolgens de tafelberg op fietsen. Respect voor alle andere, want ik hield het echt niet vol! Die hitte, met die stijle bergen. Ik vertelde Mark dat ik wilde stoppen en ook al zegt hij dat ie stopte voor mij, hem hoorde je geen moment klagen!!! Wij hebben dus een conditie van niks, noppes, nada, zero, nul!! Dat stukje berg wat we al op waren gefietst zijn we dus lekker naar beneden gaan cruisen. Dat was dan weer super!! En na de fietsen hebben ingeleverd, weer naar Clifton Beach gegaan. Daar lekker liggen bakken en beetje beachtennis gedaan (ook sportief). Na een colaatje en wat chips weer in de auto gestapt naar 1 van de huizen van die gasten die wij nog niet gezien hadden op High Level Road. Heel relaxed wonen zij op loopafstand, maar liever lui als moe dat wij zijn, pakte wij uiteraard weer de auto. Het was tenslotte weer bergje op! Daar met de gezellige mensen bij hun zwembad gechilled met heerlijke muziek en daar lekker gegeten!

We kunnen weer zeggen dat het weekend uitermate top was. We are Just Cruisin' Through! En willen nog lang niet naar huis, nog veelste veel te doen en doen veelste veel om van te genieten.

Hasta La Pasta, thanks for reading again!!!

PS: Lieve Familie, Vrienden en Kennissen, Onwijs bedankt voor alle leuke berichten op hyves, facebook, e-mail, msn, op deze blog en bedankt voor alle kaartjes die ik op de bus heb gehad. Normaal doen kaartjes en berichtjes mij niet heel veel, maar hier doet het mij heel goed en vind ik het heel bijzonder! Ze staan allemaal op mijn kamer! Voor wie het leuk vind om te weten, ik heb van Mark een heel gaaf shirt gehad van het merk Roxy, met een druk plaatje en ergens staat Cape Town op, super gaaf. Van Elaine een lekker dikke trui gehad met de tafelberg erop en ook Cape Town. En van mijn huisgenoten een onwijs gaaf Afrikaans Fotoboek, gemaakt van hout en bladeren en tekst aan de binnenkant en al 2 foto's én daarbij een Afrikaanse Dubbel cd. Echt Heel Leuk Allemaal!! Gracias, my loves!

Luuk

(K)

Hans

Een zeer geslaagde verjaardag dus.

Floor

Ja zeer geslaagd, genoeg voor 1x vieren in Kaapstad ;) haha volgende weer gewoon in NL.. of waar dan ook :D
kusje xx.

Marjon

het klinkt weer heerlijk floor,
ik geniet echt van jullie verhalen!

caroline

gisteravond was er een tv-programma en daar lieten ze mooie plekken van Kaapstad zien. Erg leuk. Jullie foto's kwamen tot leven. Ook lieten ze zandboarden zien en Signall Hill (schrijf ik dat goed) en ook een stukje uitgaansleven. Zag er goed uit allemaal.
weer leuke dingen gedaan afgelopen weekend??
liefs van ons vieren

Joop

He lieve Floor,
Een heerlijke afwisseling om jouw verhalen te lezen terwijl ik aan het werk ben. Het enthousiastme spat ervan af en je geniet gelukkig met volle teugen!!
Nu je in ZA zit weet ik meer over je dan als je in Nederland bent. Blijf dus nog maar even en laat ons iedere keer maar genieten van je verhalen. Oh was ik nog maar jong!!
Dikke kus van je "ouwe" oom Joop!!